image

14. januar til 16. februar. Udvidet åbningstid tirsdag-søndag kl. 10-16.

Efter Surrealismen

En omfangsrig og varieret udstilling med 22 kunstnere indenfor maleri, skulptur, tegning og video. Ordet surrealisme forbindes med noget grotesk, seksuelt udfordrende eller en drømmeverden hvor dagligdags elementer får en ny mening.
Værker fra surrealismens storhedsperiode i 1930'erne af kunstnere som Wilhelm Freddie, Harry Carlsson, Elsa Thoresen, Rita Kernn-Larsen og Vilhelm Bjerke Petersen. Drøm og virkelighed blandes sammen i en mærkelig og forunderlig billedverden.
I 1960'erne og 1970'erne dukkede den fantastiske realisme frem med kunstnere som Jørgen Boberg, Hans Henrik Lerfeldt og Thor Lindeneg og blandingen af realisme og surreelle elementer som hos Anders Kirkegaard, Jan Esmann, Ole Tersløse og Poul Anker Bech.
Hos de yngre kvindelige kunstnere Julie Nord og Kathrine Ærtebjerg, hvor barnets eventyrverden iblandes elementer fra en grum voksenverden.
De øvrige kunstnere er Mogens Egil, Ole Vincent Larsen, Thomas Kluge, Kurt Tegtmeier, Rikke Benborg, David Dellagi, Jan Esmann, Morten Schelde og Martin Bigum, som mange vil kende fra TVs Kunstquiz.
Udstillingen er kurateret af kunsthistorikeren Anne Lie Stokbro og giver en enestående mulighed for at studere de surreelle tendenser i dansk kunst gennem 80 år.

14. januar til 30. marts.

Uanede muligheder.
Oda Knudsen

Oda Knudsen kalder selv sin udstilling for 'Uanede muligheder', og det passer fint på denne sprudlende kunstner, som er uddannet fra Det Jyske Kunstakademi 1960-63. Det drejer sig om et alsidigt, ekspressivt og engageret talent. Hun har bl.a. arbejdet med maleri, grafik, vævning, skulptur, glasmaleri og mosaik. Lyd bliver også en del af udstillingen. Oda Knudsen er medlem af kunstnersammenslutningen Decembristerne, med hvem hun i 2013 udstillede på Thorvaldsens Museum. Hun har en lang række udstillinger og udsmykninger bag sig.

Aftenfernisering

Udstillingen åbner tirsdag den 14. januar kl. 19.
Åbningstalen holdes af kunstnerisk leder Bjarke Regn Svendsen.
Herefter taler Oda Knudsen, og derefter følger cafémusik ved Janus Trioen.