Søndag den 16. september kl. 14 fortæller Vibeke Nørgaard Rønsbo og Jørn Houborg om deres udstillinger i JANUS – Vestjyllands Kunstmuseum

Hermed får publikum en chance for at få et godt indblik i nutidskunstens mangfoldighed. Fra det velkendte maleri med maling på lærred til installationens tankemæssige tilgang og brug af allerede foreliggende materiale.

Jørn Houborg

Jørn Houborg er en markant skikkelse i det vestjyske kunstliv. Han er bosat i Varde, er repræsenteret i museets samling og bl.a. formand for Vestjyllandsudstillingen. Han kalder sin udstilling GAMLE IDÉER – NYE BILLEDER, og det giver god mening, for her viser han endnu engang en helt overraskende serie af malerier. Stærke farver bliver tæmmet i brede bånd og giver samtidig et kig ind til en bagvedliggende billedverden.

Hvordan og hvorfor? Ja, kom og hør.

 

Vibeke Nørgaard Rønsbo

I 2013 blev Vibeke Nørgaard Rønsbo specielt synlig på det kunstneriske landkort med en kæmpe flaskepost i vandet ved kysten syd for Aarhus. Det skete som led i udstillingen ”Sculture by the Sea”, og det med flaskeposten har hun holdt fast i. Dette og meget mere kan opleves på hendes 2 udstillinger WHO og HOW TO REMIND.

Overordnet handler det om overgangen fra det håndskrevne budskab til vore dages digitale verden, hvor vi mest kommunikerer via tastaturer.

Udstillingen byder på omkring 3000 håndskrevne meddelelser, video, flaskeposter til publikums afbenyttelse og et helt rum med gamle tastaturer, som levendegøres af komponisten Filip Johan Arnestads lydkomposition.

Hvordan og hvorfor? Ja, kom og hør.

 

Den tredje udstiller Ole Folmer Hansen får sikkert også et par ord med på vejen. Han er en væsentlig repræsentant for den KONKRETE KUNST i Danmark. Udstillingen viser et fint indblik i hans udvikling gennem mange år, og en stor del viser dele af den fornemme donation fra kunstneren og hans hustru til JANUS – Vestjyllands Kunstmuseum.

 

Udstillingen åbnede den 18. august og varer indtil den 30. september.

hilsener

 

JANUS – Vestjyllands Kunstmuseum

Lærkevej 25, 6862 Tistrup, 75299825.

mail@janusbygningen.dk   www.janusbygningen.dk  

Åbent tirsdag – søndag kl. 13-16