2018 afsluttede udstillinger og arrangementer

21.april – 21.maj

BGK Esbjerg

17.marts – 21.maj

Silence & Echo

Vibrerende, smukt og faretruende

Udstillingerne SILENCE & ECHO og SYNSINDSTRYK

indbyder begge til æstetisk nydelse og poetisk eftertanke. På hver deres måde behandler kunstnerne bag de to udstillinger sanse- og følelsesmæssige oplevelser, der aktiverer erindringer, minder og erfaringer.

SILENCE & ECHO

En ny gruppe af kunstnere fra Norden, udstiller i Danmark for første gang.

Med udstillingen Silence & Echo lader 6 nordiske kunstnere det stemmeløse komme til udfoldelse og bringer stille men store emner i tale. Udstillingen har fokus på ofte oversete sider af livet, og gør op med nogle af de følelser og fænomener, sorg og tab, der ofte undertrykkes i den dominerende tidsånd, hvor et fokus på nytte og vækst dominerer.

Gennem et figurativt formsprog og sammenblanding af materialer og udtryksformer opstår et sanseligt rum med plads til eftertanke.

Kunstnerne bag udstillingen er Anne Maria Udsen fra Danmark og Sverige, Bodil Brems fra Danmark, Bianca Maria Barmen og Yvonne Thörnqvist fra Sverige, Maia Birkeland fra Norge og Maria Wolfram fra Finland. Udstillingen er støttet af: Nordic Culture Point, Konstnarsnämnden, The Foundation for Norwegian – Danish Cooperation, Norvegian Ministry of Foreign Affairs, The Foundation for Danish – Swedish Cooperation, Danish Ministry of Foreign Affairs, (NK) The Norwegian Association for Arts and Crafts, Frame contemporary art Finland, Norwegian Crafts og Norwegian Ministry of Foreign Affairs.  

Elisabeth Bergsøe

SYNSINDTRYK

Elisabeth Bergsøe (f. 1953) er en helt særlig repræsentant for den konkrete kunst. Hendes udtryk baserer sig på sanselige synsoplevelser, som via kunstnerisk bearbejdning kommer til at fortælle om livets store spørgsmål.

Udstillingen viser pasteller og malerier fra de senere år. Inspirationen er hentet i størrelser, linjer, komposition, farvesammensætninger og ikke mindst ønsket om at vise rummelige oplevelser.

17.marts – 15.april

Nyt i samlingen

20.januar – 11.marts

Per K. Jørgensen

Hoved på blokken

 

[/or_column_text][or_column_text animateswitch=”no” animateevent=”onhover” animateeffect=”bounce”]

  2017 afsluttede udstillinger og arrangementer

MOMENTUM #2

2. december 2017 – 14. januar 2018

Ved overgangen til årsskiftet får udstillingen MOMENTUM #1 en efterfølger.

18. februar – 26. marts

MÆRKER En udstilling af Jens Chr. Jensen omkring fri- og andre mærker. I kunstnerens arbejde får brugte genstande nyt liv.

Kunstneren er bl.a. medlem af Vestjyllandsudstillingen. Udstillingen vil blive ledsaget af børneformidling.

18. februar – 4. maj

FARVEPRAGTENS MAGI

Det vakte stor opmærksomhed, da Rønnebæksholm i begyndelsen af 2016 vistes en omfattende udstilling af den hidtil ret ukendte billedkunstner Grethe Bagge (1925-2012). Nu kommer udstillingen til Janus Bygningen, hvor man kan glæde sig til billeder af stor skønhed.

ANNA KLINDT SØRENSEN

Udgivelsen af en ny bog om Anna Klindt Sørensens grafik markeres med en ny ophængning af kunstnerens værker i Gallerigangen.

1. april – 4. maj

BIFROST KUNSTSKOLE

Farverig udstilling fra Bifrost, som er en kunstskole for udviklingshæmmede der startede i 1995 under FOF i Randers. Udstillingen viser værker af de omkring 20 elever, som i øjeblikket er tilknyttet skolen.

7. januar – 8. februar

PRIVAT KUNSTSAMLING

Den grafiske tegner Claus Christensens private kunstsamling vises hermed for første gang for offentligheden. Fine indblik i dansk og international kunst fra omkr. 1980.

Evt. salg til fordel for Kunstmagasinet.

HANNES STENANSIGTER

Fotoudstilling med tilknyttet stensamling af billedkunstneren Hanne Louise Knudsen. Endvidere opdagelsesworkshops for børn.

GRAFIK FRA ASKOV HØJSKOLE

Et udvalg af Askov Højskoles enestående grafiksamling fra guldalderen og lidt ind i det 20. århundrede.

17. januar

Kunstpartiets propagandatur gæster Tistrup med det mål at forene mennesker gennem kunst.

2016 afsluttede udstillinger og arrangementer

15. oktober til 20. november

Vestjyllandsudstillingen 2016

Den regionale kunstnersammenslutning med gæsteudstillere. MOMENTUM

Medlemmer af Billedkunstnernes Forbund Sønderjylland-Vestjylland-Kolding udstiller.

23. januar til 10. marts

ANNA KLINDT SØRENSEN

Udstilling med værker af Anna Klindt Sørensen (1899-1985) som var en af landets bedste kvindelige billedkunstnere i det 20. århundrede. Hendes malerier, grafik og tegninger udtrykker en stærk og personlig ekspressionisme, som også bærer præg af mange års ophold i Frankrig bl.a. hos læremesteren Legér.

Udstillingen er kurateret af kunsthistoriker Troels Andersen.

19.marts til 29. maj Det ku` være politisk.

Er både en påstand, et spørgsmål og titlen på et interdisciplinært udstillingsprojekt bestående af en række kunstnere, musikere og aktivister, der arbejder i et bredt felt af tematikker og medier, og som deler en feministisk tilgang til kunst og kulturproduktion.

De udstillende kunstnere er: Mia Isabel Edelgart, Deidre Johanna Humphrys, Ninna Poulsen, Selini Halvadaki,  Kirsten Astrup, Hannah Anbert, Hannah Lutz, Maja Moesgaard.  Tredje Aktør (byrums kampagne). New Male Priviledge og Følsom Front (musikere).

Kvindelige Kunstnere i Samlingen

Danske kunstmuseer kritiseres for at rumme for få værker af kvindelige kunstnere. På denne udstilling viser Vestjyllands Kunstmuseum (en del af Janus Bygningen) et udvalg af de kunstnere, vi har i samlingen.

20. marts kl. 14

Performance v/Ninna Poulsen deltager i udstillingen Det ku` være politisk.

19. marts til 24. april

Jammersminde. En udstilling af den store danske grafiker Povl Christensen (1909-1977). 27 akvatinter raderinger  til Leonora Christines – Jammersminde.

27. april til 29. maj

Det negative rum Elevudstilling fra BGK Esbjerg med skulptur, malerier, tekstilkunst og værker på papir.

18. juni til 7. august Kunstnernes Sommerudstilling 2016

Den årlige censurerede udstilling for maleri, grafik, skulptur, foto, kunsthåndværk og blandform.

En årlig begivenhed med kunstnere fra hele landet som har eksisteret siden 1973.

13. august til 6. oktober Tegn

Udstillingen viser en mangfoldig samling af kunstneres arbejde med streg og papir. Det drejer sig om tegning – ikke som skitse eller udkast – men om tegning i sin egen ret.Der vises værker af: Anne Skole Overgaard, Astrid Randrup, Birgitte Storm, Bodil Damgaard, Emil Westmann Hertz, Fie Norsker, Henrik Jørgensen, Jes Fomsgaard, Johannes Balsgaard, Julie Boserup, Karin Birgitte Lund, Ken Denning, Kirstine Vaaben, Kristian Dalgaard, Lis Nogel, Nils Gjerdevik, Ole Sporring,  Paule Ducourtial, Ronald Burns, Silas Inoue og Sys Hindsbo. Udstillingen er kurateret af Bodil Damgaard.

Værker fra samlingen.

Nye indlemmelser i Vestjyllands Kunstmuseum (en del af Janus Bygningen).

28. august kl. 14 3. december til januar 2017

Tegn – fortsat

Elevarbejder fra BGK i Esbjerg Paul Erik Johansen Minde ophængning. Paul Erik Johansen var i mange år en central skikkelse i Janus Bygningens netværk af hjælpere og kunstnere.

Kunstjulestue Udstilling med lokale kunstnere.

[/or_column_text][/or_column][/or_row]