VESTJYLLANDSUDSTILLINGEN

Vestjyllandsudstillingen 2018

Et levende vartegn for moderne kunst i Vestjylland afholder sin årlige udstilling i JANUS – Vestjyllands Kunstmuseum i perioden 6. oktober til 19. november. Det sker med en udvidet medlemsskare og 4 gæsteudstillere. 

Kunstnersammenslutningerne har længe været en vigtig del af dansk kunstliv, men i de senere år har de været under pres og flere er ophørt med at eksistere eller er i færd med at opløse sig. På den baggrund er det opløftende, at Vestjyllandsudstillingen, vartegnet for moderne kunst i Vestjylland, stadig er i live og eksisterer i bedste velgående. Det kan man se på årets udstilling i JANUS – Vestjyllands Kunstmuseum, der har fernisering 6. oktober. Sammenslutningen er nu større end nogensinde før, idet der nu er 24 medlemmer i gruppen. I år har man optaget 4 nye medlemmer.

Ikke mindre end 18 af medlemmerne udstiller i år: Anette Bendixen (tekstilkunst), Bibi Hansen (keramik), Steen Kjær Jacobsen (maleri), Jens Chr. Jensen (skulptur), Kirsten w. Johannsen (keramik), Ole Holm Larsen (maleri), Eva Merz (foto), Søren Morns (tegning og grafik), Per J. K. Pedersen (maleri), Anne Riis Bovbjerg (collage), Anna Sørensen (maleri), Jan Torstenson (maleri), Ingrid Villesen (maleri), Steffen Tast (skulptur), Marie-Louise Exner (grafik og tegning), Christine Malbek (maleri) og Lars Waldemar (skulptur).

Som sædvanlig er der inviteret gæster.

I år har man indbudt fire yngre spændende kvindelige kunstnere, der arbejder i grænseområderne mellem skulptur, maleri, installation og collage. Det er: Julie Boserup, Lene Desmentik, Signe Jais og Hanne Munk.

 

Vestjyllandsudstillingen er opmærksom på, at børn og unge gerne skal kunne inddrages, og derfor foreligger der materiale, som kan bruges på udstillingen ikke mindst af skolebørn.

 

Fernisering og rundvisning

Der er fernisering lørdag d. 6. oktober kl. 15.

Velkomst ved udstillingens formand Jørn Houborg.

Åbningstale ved filosof Arno Victor Nielsen.

Musik ved Janus Duoen.

 

Søndag den 4. november kl. 14 afholdes rundvisning ved et af udstillingens medlemmer.

 

JANUS – Vestjyllands Kunstmuseum

Lærkevej 25, 6862 Tistrup, 75299825.

mail@janusbygningen.dk   www.janusbygningen.dk 

Åben tirsdag-søndag kl. 13-16.